Visste du at EMs største stjerne har dårlig syn?

Det både skrives og menes mangt om Cristiano Ronaldo. Portugiseren har heltsiden han slo igjennom i Manchester United vært et globalt ikon – både på og utenfor banen. Mye av kritikken mot Ronaldo har gått på hans manglende evne til å føre landslaget mot suksess som følge av hans evinnelige fokus på egne prestasjoner. I EM 2016 motbeviste han kritikerne ved å putte 7 mål og endelig få den tittelen han har ventet så lenge på. Alle som observerteavslutningsscenene i EM 2004 med en ung og gråtkvalt Ronaldo unnet ham denne suksessen.

Men det er én ting du neppe visste om Cristiano Ronaldo. En ”funfact” som sjelden eller aldri blir brakt på banen av media. Da Ronaldo gikk til Real Madrid før 2009/2010-sesongen ble han presentert på en pressekonferanse iført et par kledelige briller. Den britiske avisen Daily Mail slo det nemlig stort opp og lurte på om Ronaldo prøvde å sette en ny trend nå som han offisielt ble verdens dyreste fotballspiller. Men det er nemlig ikke kosmetiske årsaker til at Ronaldo brukte briller den varme sommerdagen i Madrid. Han har nemlig dårlig syn og bruker kontaktlinser til vanlig.

Daily Mail var også kjapt ute med en avisartikkel da urokråka Mario Balotellihadde gjennomgått en øyeoperasjon som sikret ham et 20/20-syn resten av karrieren. Han var rett og slett lei av å bruke kontaktlinser på fotballbanen. Det er veldig sjelden vi hører om at idrettsutøvere har problemer med synet, men det finnes faktisk ganske mange profesjonelle idrettsstjerner som bruker linser mens de utøver idretten sin. Og veldig mange av dem er fotballspillere.

Så hvordan går det egentlig an å spille fotball med kontaktlinser?

Først og fremst er det viktig å påpeke at fotballspillere i utgangspunktet kun har tre alternativer dersom de ikke skal legge opp:

1. Bruke kontaktlinser.
2. Utføre en øyeoperasjon.
3. Spille fotball med (litt) dårlig syn.

De aller fleste velger alternativ 1. Nå som kontaktlinseteknologien i mer enn 40 år har blitt utviklet slik at man får tak i kontaktlinser som nærmest aldri faller ut av øyet eller påvirker hverdagen på noen som helst måte, så er det ikke lengre noen hindring for profesjonelle fotballspillere å bruke linser. En øyeoperasjon kan også være en mulighet for enkelte, men da er det viktig at man gjør dette når sesongen er avsluttet i og med at det krever en del restitusjon hvor man ikke kan være aktiv.

Denne artikkelen er skrevet av eieren av nettsiden Kontaktlinser På Nett som både sammenligner priser på kontaktlinser og leverer utfyllende informasjon omøyeoperasjon, øyeskader og kontaktlinser.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.