Oppsummering EM kvalifisering etter 3 runder

Nå er det en måneds pause til neste runde med EM-kvalifisering i midten av november, så jeg har tatt en kjapp titt på gruppene etter de første tre rundene.

Alle tabellene er lagt inn manuellt, med forbehold

GRUPPE A
[table id=1 /]

Denne tabellen er jo bare hysterisk morsom! At Tsjekkia topper med 9 poeng er ikke helt uventet-men at de deler 1.plassen med Island….det er sånt som gjør at vi elsker fotball! For ikke bare har Island dratt med seg tre-poengere, de har gjort det med stil! 8-0 sier målforskjellen etter 3 kamper, hvor de bla ahr hatt besøk av Nederland med deres stjernegalleri! Artigt- Nederland forøvrig mindre fornøyd med de 3 første kampene vil jeg tro, og tyrkia er noe overraskende iferd med å falle av lasset med kun 1p etter 3 kamper….

GRUPPE B
[table id=2 /]

Litt vanskelig tabell å tolke her, da favoritt Belgia har en kamp til gode- morsomt uansett at Wales topper sålangt, fulgt av israel som har full pott på 2 kamper-dog mot svak motstand.

GRUPPE C
[table id=3 /]

Lite spenning sålangt i gruppe C, forhåndsfavorittene Spania, Slovakia og Ukraina ligger på plass 2-1-3 og det er vel kanskje i kampen om 2-3plassen dt blir mest spenning her, forutsatt at Spania leverer på noenlunde forventet nivå.

GRUPPE D
[table id=4 /]

Gruppe D er nok en morsom gruppe- 6lag og etter 3 kamper ligger verdensmester Tyskland på en 4.plass .etter 1-1-1 med tap borte mot Polen og uavgjort hjemme mot Irland. Gode dager for bookmakerne! Litt usikker på hva jeg skal mene om at Gibraltar er tatt opp som landslag i UEFA…. 7-0 tap hjemme mot Polen og borte mot Irland fulgt av 3-0 tap hjemme mot Georgia…. 0-17 i målforskjell etter 3 kamper altså. De spiller forøvrig hjemmekampene i Portugal for nesten tomme tribuner, har foreløpig ikke UEFA godkjent stadion i eget «land»…

GRUPPE E
[table id=5 /]

Gruppe E toppes av favoritt England, som nok var meget fornøyd med gruppetrekningen. Sveits startet litt svakt men jeg tror det her blir Sveits og Slovenia som gjør opp om plass 2-3 bak England.

GRUPPE F
[table id=6 /]

Gruppe F toppes av-damdamdam- Nord Irland-som har full pott etter 3 kamper! Ikke den sterkeste gruppen dette, men uansett sterkt med borteseire mot Ungarn og Hellas! Hellas skuffet med kun 1p sålangt, denne gruppen er fortsatt åpen slik jeg ser det-spennende!

GRUPPE G
[table id=7 /]

Østerrike, Russland og Sverige på plass 1-2-3 og det er nok mellom de pallplassene skal avgjøres, kjedelig gruppe sålangt….

GRUPPE H
[table id=8 /]

Norges gruppe- italia topper sammen med Kroatia sålangt, begge med full pott. Norge på 3.plass med 6p etter seire mot Malta borte og Bulgaria hjemme. Kan bli tøft å kjempe med Italia/Kroatia, men etter 2 seire er vi helt klart med i kampen om 3.plassen ihvertfall! Malta og Aserbajdsjan virker meget svake foreløpig, og Norge har 2 av de neste 3 kampene mot nettopp Aserbajdsjan… Så må vi ikke glemme at når Martin ødegaard kom på banen mot Bulgaria ble han den yngste noensinne i en EM-kvalifiseringskamp, det er moro!

GRUPPE I
[table id=9 /]

Tabellen er preget av at lagene har 1-2-3 kamper, kampen mellom Serbia-Albania ble jo som kjetn avlyst og denne gruppen har bare 5 lag. (laget som har pause spiller treningskamper mot Frankrike som ikke er med i kvaliken da de er arrangør). Legger allikevel merke til at Albania har 4p etter to kamper og topper, etter en STERK borteseier mot Portugal i 1.kamp, Portugal som forøvrig såvidt fikk med seg 3p fra parken på overtid.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.