Fotballtur til Real Madrid

Real Madrid Billetter
Har du en drøm om å se Real Madrid spille hjemekamp på Santiago Bernabéu-stadion? Kanskje «El Clásico» mot erkerivalen FC Barcelona? I denne artikkelen skal vi se nærmere på Real Madrid, og hvordan du kan planlegge den perfekte fotballtur! Real Madrid er den klubben som har vunnet mest store titler – godt over 100 stk. Selv om du ikke følger Real Madrid til vanlig, eller kanskje ikke bryr deg mye om fotball, vil en kamå på Bernabeu være en opplevelse utenom det vanlige.

Stadion
Hjemmekampene spilles på Bernabeu Stadium. Når stadion er full, noe den normalt er når det er kamp, er det 85 000 tilskuere tilstede! Det er også mulig å besøke stadion utenom kamper – men helt det samme blir det ikke.
Billettsystemet
En billett for en hjemmekamp koster normalt mellom 69 til 165 euro, avhengig av hvor du sitter og hvilken kamp det er. Klubben er eid av supporterne, og styres av en supportervalgt president (omtrent som FC Barcelona).

Som FC Barcelona er det også et prioritetssystem for billetter. Først kommer supportere med sesongbilletter. Etter disse kommer klubbmedlemmer, deretter personer med ”carnet Madridista”, som er et kort for supportere av Real Madrid. Gjenværende billetter selges ved stadion dager før hver kamp, men for en viktig kamp kan disse bli snappet opp innen et par timer!

Hvordan kjøpe billetter trygt og enkelt?
Det er mulig å ringe stadion (+34) 902-324-324 og betale over telefon med kredittkort, og deretter hente billettene på kampdagen. Disse henter du ved gate 14.

Dette er ofte lettere sagt enn gjort, siden du sannsynligvis trenger å få tak i en som kan engelsk over telefon for å være sikker på at det ikke er noen misforståelser. Selv om du kan spansk, og gjerne har hatt spansk på skolen, er det ofte vanskelig å kommunisere på spansk over telefon, spesielt dersom du ikke er vant til hvordan de snakker i Madrid.

Ofte er det best å kjøpe billetter online. Dette er dyrere, men da kan du være 100% sikker på at du får billetter. Dette kan gjøres vi den offisielle nettsiden, hvor du kan velge flere pakker og leveringsmåter. Vær obs på at du kan kjøpe billetter her som ikke er garantert. Vær sikker på at knappen viser grønt før du betaler! Grønt betyr at du er 100% sikker på at billetten er tilgjengelig, mens oransje betyr at den er reservert dersom den blir tilgjengelig. Dersom du allikevel kjøper når knappen er oransje, vil du normalt motta et tilbud innen 48 timer som du enten kan avslå eller godta. Dersom du avslår tilbudet blir beløpet refundert til kredittkortet ditt.

Vær obs på at det er mange nettsider som selger billetter online. Ikke alle er ærlige, selv om de ser offisielle ut.

En annen mulighet, som mange nordmenn foretrekker, er å kjøpe billetter til Real Madrid på nett via en norsk nettside. En ”megler” som Fotballbillett.com lar deg sammenligne priser hos forskjellige leverandører, både på billetter og komplette fotballturpakker med hotell og transport. Da vet du at du kjøper fra en leverandør som er kvalitetssikret, og du har informasjon og oversikt på norsk. En annen fordel er at du kan kjøpe billetten lenger i forveien.

I skrivende stund koster den billigste hjemmekampen med Real Madrid mot Malaga 885 kroner, og den dyreste: Real Madrid mot Barcelona 5895 kroner.

Dersom du planlegger en fotballtur anbefaler vi at du kjøper på nett, men dersom du er ute etter det absolutt billigste alternativet, kan du enten ringe selv eller få hotellet ditt til å ringe telefonnummeret ovenfor.
Når du først er i Madrid
Madrid er hovedstaden, og den største byen, i Spania. Du har et bra uteliv bestående av nattklubber, barer og restauranter av alle typer – enten du liker live flamenco-dans, eller en ”speak easy” med drinker i verdensklassen (El Back og Kikeller anbefales)!

Andre favoritter er Prado-museet, Parque del Retiro, det kongelige palasset og Plaza Mayor med handel ved Mercado San Miquel rett utenfor.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.