Lille Frankrike

"Jielbeaumadier grand place lille 2008" by Jiel Beaumadier (http://jiel.b.free.fr) - Own work. Licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons

«Jielbeaumadier grand place lille 2008» by Jiel Beaumadier (http://jiel.b.free.fr) – Own work. Licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons

Lille ligger helt på grensen til Belgia i nord og er en by med ca 225 00 innbyggere-men som så mange andre byer i det tett befolkete lavlands-Europa er den en del av et storbyområde og det bor nærmere 2 millioner mennesker i Lille sitt «nærområde».

Lille er en by som kan spore røttene sine tilbake til 600-tallet, og har vært gjenstand for mange erobringer i århundrenes løp, sentralt som den ligger. Lille hadde i middelalderen en av Europas aller største festninger. I begge verdenskrigene var byen okkupert av Tyskland.

Lille har et rikt kulturliv, er kjent som en universitetsby og har et av Europas viktigste kunstmuseer med spanske, nederlandske og franske mesterverk.

Lille er en av ni byer som arrangerer Europamesterskapet i fotball i Frankrike 2016Var dette nyttig? Del det da vel :-)